FAQ

FAQ

1. Kan ik ook zonder afspraak komen?

Neen. Je dient steeds vooraf een afspraak te maken via contact@mellowmoodmassage.be of via  0487/89.99.62.

2. Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een massage of voetreflexologie?

De behandeling zelf duurt ongeveer 50 minuten, en ik voorzie 20 minuten voor het omkleden en het nagenieten. Dit wil zeggen dat u één uur en 10 minuten moet voorzien voor een sessie van een uur. Voor een sessie van een halfuur komt dit neer op 40 minuten.

3. Voor wie is massage en voetreflexologie geschikt en voor wie niet? Zijn er contra-indicaties?

Indien jij nood hebt aan ontspanning dan is massage en voetreflexologie zeker iets voor jou!

Let wel dat ik voorlopig de massages voorbehoud aan vrouwen met uitzondering van cadeaubonnen.

Verder zijn de massage en voetreflexologie voorbehouden aan een volwassen publiek.

Er worden geen erotische massages aangeboden. 

De aangeboden massage en voetreflexologie hebben ontspanning als doel en kunnen onder geen beding beschouwd worden als therapeutische behandelingen. Een massage is geen kinesitherapeutische, osteopathische of medische behandeling.

Hoewel massages en voetreflexologie kunnen bijdragen aan je welbevinden, zijn er situaties waarin je beter niet gemasseerd kunt worden. Indien je één of meerdere van volgende aandoeningen hebt, kan ik geen massage of voetreflexologie geven:

Infectieziekten

Griep, coronavirus, etc. 

Dermatologische aandoeningen 

(Besmettelijke) huidontstekingen en/of -infecties

                                       (voor reflexologie: indien deze zich voerdoen ter hoogte van de voeten)

Cardiovasculaire aandoeningen

Bloeddruk : hypertensie, hypotensie, bloeddrukschommelingen

Bloedvatverwijdingen : Aneurysma (plaatselijke verwijding van een bloedvat) – flebitis (aderontsteking veroorzaakt door bloedprop) – spataderen (verwijding van een bloedvat veroorzaakt door slechtwerkende aderkleppen)

Bloedstolling : overdreven (thrombophilie) – zwakke (hémophilie)

Hartaandoeningen : aritmie (afwijkingen van het ritme waarmee het hart pompt), hartinsufficiëntie, hartaanval

Aandoeningen van het spier-skeletstelsel

Skelet : breuken, osteoporose, hernia (verschoven wervel)

Spieren : blessures, fibromyalgie

Gewrichten : artritis (ontsteking), artrose (slijtage)

Pezen : tendinitis (ontsteking)

                                         (voor reflexologie: indien deze zich voerdoen ter hoogte van de voeten)

Andere aandoeningen en pathologieën

Astma, migraine, epilepsie, œdemen (>lever-, nier-, of hartinsufficiëntie), diabetes, kanker.

Ik geef geen massage of voetreflexologie indien je zwanger bent.

Als je twijfelt of massage wel geschikt is voor jou, raadpleeg dan eerst je huisarts of specialist of je wel gemasseerd mag worden of een voetreflexologie mag ontvangen. Een behandeling kan geweigerd worden indien er twijfel bestaat of deze compatibel is met jouw gezondheidssituatie.  Ik kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen die voortvloeien uit de sessies van niet door u genoemde symptomen, blessures of aandoeningen die de behandeling door een arts of kinesist vereisen.

4. Hoe kan ik me voorbereiden op een massage of voetreflexologie?

Meld het me op voorhand (tijdens je reservatie) indien je allergisch bent voor bijvoorbeeld noten of bepaalde etherische oliën, zodat ik daar rekening mee kan houden in de massageolie die ik voorzie.

Het is afgeraden om alcohol of koffie te drinken voordat je naar de massage- of de voetreflexologiesessie komt. Beter drink je water of een kruideninfusie. Vermijd het evenwel overvloedig te drinken vlak voor de sessie, teneinde te vermijden dat je tijdens de sessie naar het toilet moet hollen. Ga voor je binnenkomt nog even naar het toilet. Tijdens de massage kan je natuurlijk altijd het toilet gebruiken, moest dit nodig zijn.

Het is ook afgeraden om een massage te ontvangen vlak na een zware maaltijd of op een hongerige, nuchtere maag. Het is goed om vanaf een uur voordat de massage begint geen volledige maaltijd te eten.

Hygiëne is erg belangrijk zowel voor jou als voor mij. Er is geen gelegenheid tot douchen op locatie, dus hou hier rekening mee.

Betreffende de massages: Indien je lange haren hebt, gelieve een elastiek te voorzien om deze bijeen te binden gedurende de massage. Het is aangeraden om je sieraden thuis te laten wanneer je op massage komt. Indien je dit vergeten bent, is dit geen erg. In dat geval zal ik je vragen om je sieraden uit te doen. Het is ook best geen schoenen met hoge hakken te dragen, gezien dit de ontspanning van je beenspieren te niet doet. Deze laatste tip geldt ook indien je komt voor een voetreflexologie.

Tijdens een voetreflexologie hoef je je niet uit te kleden. Het is evenwel aangeraden om loszittende kledij te dragen. Je voorziet best een loszittende broek die gemakkelijk kan worden opgerold tot boven de knieën. Je kan uiteraard ook een rok of een jurk dragen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van belangrijke informatie met betrekking tot jouw gezondheid. Je kan gevraagd worden naar een attest van jouw behandeld arts met diens goedkeuring voor de geboekte sessie (zie FAQ n°3).

5. Hoe verloopt een massage of voetreflexologie?

Misschien is het de eerste keer dat je (bij mij) op massage komt? Het is voor iedereen toch altijd een beetje onwennig. Jezelf blootgeven en laten aanraken door iemand die je eigenlijk niet kent is een sprong van vertrouwen. Ik doe er alles aan om jouw vertrouwen waardig te zijn. Hier vind je alvast wat meer info zodat je weet wat je kan verwachten als je bij mij op massage komt.

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin ik jou zal vragen naar jouw eventuele ervaringen met massage of voetreflexologie, en naar jouw verwachtingen en wensen. Ik geef informatie m.b.t. het verloop van de sessie en informeer naar eventuele contra-indicaties. Ook jij mag mij tijdens dit gesprekje vragen stellen m.b.t. de behandeling. Je wordt vriendelijk verzocht om jouw noden aan te geven: Op welke zones moet ik meer de nadruk leggen tijdens mijn massage? Of zijn er zones die je niet gemasseerd wil zien? Wat heb jij graag van druk: een lichte of een iets stevigere massage? Voel je ook vrij om jouw eventuele onzekerheden of angsten m.b.t. de massage of voetreflexologie aan te geven.

Indien je komt voor een voetreflexologie, dien je je niet uit te kleden. Wel zal ik vragen je sokken uit te doen en je benen te ontbloten tot en met je knieën. Je zal worden verzocht je te installeren op een massagetafel en aan de hand van verschillende kussens zullen we proberen om het jou zo comfortabel en gezellig mogelijk te maken. Na de reflexologiesessie laat ik je nog even tot jezelf komen. Om te vermijden dat je bij het rechtstaan uitglijdt, zal ik overtollige olie van je voeten verwijderen en je kousen terug aandoen. Na afloop bied ik jou een glas water aan. Indien je wenst kan je dan ook feedback geven over de sessie die je hebt ontvangen. Tijdens de reflexologiesessie raad ik je aan om je telefoon uit te schakelen, zodanig dat je ongestoord kan genieten.

Indien je komt voor een massage, dien je je uit te kleden. Na het kennismakingsgesprek laat ik je je uitkleden in alle privacy. Je bent alleen in de ruimte, terwijl ik mijn handen ga wassen. Je houdt je onderbroek aan. Je bh mag je aanhouden, maar voorzie dan wel een bh met een rugsluiting. Deze zal ik moeten openen tijdens het masseren van je rug. Je mag deze tijdens de massage ook zelf openen, indien je dit liever hebt.

Eenmaal uitgekleed mag je je installeren op de massagetafel. Je legt je neer op je buik, onder de lakens en met je gezicht in de gezichtsuitsparing. Ik vraag even of je onder de lakens ligt, en dan kom ik terug de ruimte binnen. Samen controleren we of je helemaal goed en ontspannen ligt. Indien nodig passen we je lighouding aan met kussens zodat je je helemaal kan ontspannen. Daarna begint de eigenlijke massage. Op de achtergrond speelt zachte muziek en de ruimte wordt verlicht met gedempt licht. Ik raad je aan om je telefoon uit te schakelen tijdens de massage, zodanig dat je ongestoord kan genieten.

Na de massage heb je nog even de tijd om na te genieten. Je krijgt opnieuw alle privacy om je rustig terug aan te kleden. Pas wel op wanneer je van de tafel komt: jouw rugspieren zijn ontspannen. Je rolt je dus best op je zij, om dan met de billen als draaipunt dwars over de tafel in zit te komen, benen over de rand van de tafel. Blijf zo even zitten. Daarna kan je rustig van de tafel komen. Om uitglijden te voorkomen verwijder ik overtollige olie van je voeten aan het einde van de massage met een handdoek.

Eenmaal ik me ervan heb verzekerd dat je bent aangekleed, kom ik de ruimte terug binnen. Je zal een glas water aangeboden krijgen. Je mag mij op dat moment feedback geven over de behandeling indien je dit wenst.

Je lichaam heeft tot drie dagen nodig om de effecten van de massage of voetreflexologie te verwerken. Het is belangrijk om voldoende water te drinken, toch zeker in de 24 uur volgend op de massage of voetreflexologie.

6. Moet ik naakt zijn tijdens de massage? Hoe wordt mijn intimiteit en privacy beschermd? 

Je houdt je slip aan. Je mag de bh aan- of uitlaten. Indien je de bh wenst aan te houden, zorg er dan wel voor dat je een bh met achtersluiting aantrekt. Je mag indien gewenst ook andere kledingstukken aanhouden, maar de lichaamsdelen die door deze kledingstukken bedekt worden zullen niet gemasseerd kunnen worden.

Het is belangrijk dat je je comfortabel en veilig voelt tijdens een behandeling. Tijdens een massage- of voetreflexologiesessie dek ik je toe met een zachte deken teneinde je lichaam warm te houden en je privacy te beschermen. Ik pas de draping techniek toe tijdens mijn massage, dit wil zeggen dat enkel het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt tijdelijk vrij is. Ook wanneer je je omdraait halverwege de massage zorg ik ervoor dat je privacy wordt gerespecteerd. Om een maximaal comfort te garanderen, kies ik ervoor om 100% katoenen lakens te gebruiken.

Er worden geen erotische en/of sensuele massages aangeboden! Intieme lichaamsdelen en borsten worden niet gemasseerd. Je mag ook vooraf aangeven of er andere zones (zoals bv. de buik) zijn die je niet wil laten masseren.

Al wat je me voorafgaand, tijdens of na de massage vertelt behandel ik als vertrouwelijke informatie.

7. Wordt er gepraat tijdens een massage of voetreflexologie?

De bedoeling van een massage of een voetreflexologie is het ontvangen van een ontspanningsmoment. Het is niet de bedoeling dat er wordt gepraat, gezien je dan zelf actief bezig blijft. Indien je je hier comfortabel bij voelt, raad ik je aan om je ogen te sluiten. Dit helpt je om je even van de buitenwereld af te sluiten en tot jezelf te komen. Ook maakt het je ontvankelijker voor de massage of voetreflexologie.

Dit gezegd zijnde is het zeer belangrijk dat je het mij tijdens de behandeling laat weten als er iets helemaal niet of niet helemaal naar wens is (je hebt het koud of net te warm, de muziek staat te luid of stoort je, de uitgeoefende druk is te zacht of te hard, etc.). Alleen op die manier kan ik de behandeling aanpassen aan jouw wensen.

Normaal gezien vraag ik zelf aan het begin van de massage of alles naar wens is. Maar je mag mij op eender welk moment aanspreken indien je je om welke reden dan ook niet helemaal prettig voelt tijdens de behandeling.

8. Hoe kan ik betalen? 

De betaling gebeurt cash en bij voorkeur gepast aan het einde van de behandeling.

9. Hoe kan ik een reservatie annuleren?

Indien je te laat op de afspraak aankomt, wordt de massage ingekort om de eindtijd te respecteren en om andere afspraken niet in het gedrang te brengen.

Laat het mij tijdig weten indien je niet kan komen, zodanig dat ik nog iemand anders gelukkig kan maken met de vrijgekomen plaats. Ik apprecieer het indien je ten laatste 24u voor de afspraak contact opneemt in geval je de afspraak wenst te annuleren. Bij No show of annulatie minder dan 4u voor tijdstip wordt een algemene fee van €10 aangerekend.

10. Help: mijn vraag staat hier niet tussen?

Geen nood! Stuur mij gewoon een bericht of bel mij op als je een vraag hebt waarop het antwoord niet in deze FAQ te vinden is.